BLOG

A mi sajtunk a Medve sajt

medve

A Medve sajt a miénk, Magyaroké. Nem ismerek olyat, aki ne szeretné. Van aki a kocka sajtot szereti, ami háromszög :), van aki a tömlős sajtot, de leginkább mindkettőt. Kiváló útitársunk kempingezéskor, kiránduláskor. A gyerekeknek szuper tízórai vagy uzsonna. Imádjuk kenyérrel, szalámival, kolbásszal vagy csak úgy magában.

Ismeritek a történetét? Már szép korú a Medve sajt Magyarországon. Az 1900-as évek elején Stauffer Frigyes telepített sajtgyárat Répcelakon. A sajt csomagolása is erre utal, hiszen a medve, ami a csomagoláson látható a Svájci Bern kantonjának címerében szereplő barna medve. A II. világháború utáni államosítás nem kerülte el a sajtgyárat sem, de a Medve sajtot nem gyárthatták, mert védett márkanév volt, így született a Mackó sajt. Szerencsére a hetvenes években újraindult a Medve sajt gyártása.

A Medve sajt titka a minőségi alapanyag. A natúr medvesajt, nagy lyukú ementáli sajtból készül. Kiváló választás, reggelire, uzsonnára. Jól kenhető, egy háromszög pont elég a zsemlébe vagy a kiflibe. Személyes kedvencem, ha téliszalámival pakolják meg a Medve sajtos kenyeret, de előfordult, hogy a hűtő előtt találtam magam miközben egy Medvesajtot csomagolok téliszalámiba. Elárulom, pontosan három falat. 🙂
A sajttal főzhetünk is, sok receptet találhatunk a neten, de a facebook oldalunkon is szerepel Medve sajtos tészta recept.

A Medve sajt kínálata egyedülálló módon bővült a kilencvenes években. A natúr sajt mellett megjelentek az ízesített sajtok is.

A Medve sajt gyártói gondoltak a laktózérzékeny fogyasztókra is, ezért a Medve sajtnak kapható laktózmentes változata is.

Ma a zord barna medve helyett egy kedvesebb maci mosolyog ránk a csomagolásról. Ami összhangban van a Medve sajt marketing kampányával is, amely bevezette a Barátom a Medvesajt szlogent.

Tökéletes választás a Medve sajt, akkor is ha egészséges nassolni valót szeretnénk. Uborkát, répát, paprikát, zellert tisztítsunk meg és vágjuk hosszúkás darabokra. A zöldfűszeres tömlős Medve sajtot keverjük össze tejföllel, sózzuk borsozzuk és mártogassuk bele a zöldségeket.

Jó étvágyat! #hufo

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé.

*

Translate »