BLOG

8 trükk a konyhában

tricks

A konyhában is vannak trükkök, amik a segítségünkre lehetnek. Egyik így, a másik úgy.

1. Hogy mindig csak a friss tojást használjuk fel.
Ha nem tudod mikor vetted a tojást és nem mered használni, csak tedd bele egy pohár vízbe és máris megtudod, hogy friss-e még. Ha a tojás felemelkedik, akkor inkább dobd ki. Ha elmerül a vízben bátran fogyasztható, friss a tojás.

2. Hogy tovább maradjon friss a saláta.
A vágott fűszer és a saláta is tovább friss marad, ha miután megmostuk, papírtörlővel megszárítjuk, majd egy zacskóba tesszük, amit felfújunk és így zárjuk le. Ehhez a módszerhez fontos, hogy a zöldség száraz legyen.
A másik módszernél nem kell azért aggódni, hogy teljesen szárazan tettük-e be a zöldséget a zacskóba. Egyszerűen tegyünk mellé papírtörlőkendőt. Ez felszívja a keletkező nedvességet így a zöldség tovább meg tudja őrizni a frissességét.

3. Hogy bármikor tudjunk jégkrémet enni.
A kedvenc joghurtunkba szúrjunk fa vagy műanyag pálcikát. Ha nincs otthon akkor a kiskanál is megteszi és tegyük be a mélyhűtőbe. Fagyasztás után már fogyasztható is. Ráadásul finom és könnyű jégkrémet kapunk.

4. Hogy a maradék fűszernövényt ne kelljen kidobni.
Nem megy kárba, ha a fűszernövényeket feldaraboljuk és beletesszük egy jégkocka tartóba. Nincs is más dolgunk, mint hogy olívaolajjal felöntjük és lefagyasztjuk. Ezzel a módszerrel, ha sütünk, főzünk mindig friss zöld fűszeres olajjal dolgozhatunk.

5. Hogy hideg legyen a bor.
Ha vendégeket fogadunk és bort is felszolgálunk jól jöhet, ha a buli előtt lefagyasztunk egy fürt szőlőt. Jégkocka helyett tegyünk a borospohárba fagyasztott szőlőszemeket, fehérborhoz fehéret, vörösborhoz pirosat. Garantált a siker.

6. Hogy ne fusson ki a leves.
A leves vagy bármilyen főzővíz kifutását meg tudjuk akadályozni, ha egy fakanalat teszünk az edény közepére keresztben. Egyszerű, de nagyszerű trükk.

7.Hogy puha legyen a vaj
A vajat a hűtőben tároljuk. Sok recepthez viszont puha vajat ír a recept. Ilyenkor bevágjuk a mikróba és megolvasztjuk. Jobb módszer ehelyett, ha a vajat lereszeljük és úgy használjuk fel.

8. Hogy ne sírjunk hagymaaprításkor.
Aprítás előtt tegyük a hagymát húsz percre a hűtőbe vagy két percre jeges vagy forrásban lévő vízbe.

Köszönjük! #hufo

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé.

*

Translate »